Tech-podcasts: blijf bij

Kunstmatige intelligentie, 5G, augmented reality, internet of things, blockchain… Noem maar op. Er gebeurt veel, heel veel, in de techwereld. Hoe blijft u bij? Met deze selectie podcasts. 4 Nederlandstalig, 2 in het Engels. Moet kunnen.
TECH45

Tech45

In een uurtje helemaal bijgepraat worden? Met het Vlaamse Tech25 kan het! Het panel deskundigen uit Nederland en Vlaanderen brengt u van (bijna) alles op de hoogte. De laatste nieuwtjes rondom Apple, Android, games, privacy, you name it komen voorbij. Op het einde komt ieder panellid met een juweel van ‘n tip. Dat kan bijvoorbeeld een nieuwe gadget, app of website zijn.

Ga naar Tech45
icon-download

Download via iTunes


De%20week%20van%20NUtech

De week van NUtech

Heeft u liever iets van 100% Nederlandse bodem? Dat kan natuurlijk. De redactie van NU.nl bespreekt wekelijks het populairste technieuws. U hoort in deze podcast analyses, interviews en reportages over belangrijke onderwerpen in de technologiewereld.

Ga naar de website
icon-download

Download via iTunes


De%20week%20van%20NUtech_2 DE%20TECHNOLOOG

BNR Digitaal & De Technoloog (want we konden niet kiezen)

Overheid en ICT, digitalisering van de rechtspraak, de toekomst van App Stores en de zin en onzin van blockchain. Zomaar een greep uit de onderwerpen die BNR Digitaal tegen het licht houdt. Hun andere podcast ‘De Technoloog’ gaat het gesprek aan met spraakmakende experts. Technologische ontwikkelingen en het effect op de samenleving staat centraal. Spannend! Beiden misschien wel de meest professionele techpodcasts van Nederland.

Ga naar de website
icon-download

Download via iTunes


Ga naar de website
icon-download

Download via iTunes


Tweakers

Tweakers

De redacteuren van Tweakers, de grootste techsite van de Benelux, kunnen natuurlijk niet achterblijven. Hun focus ligt voornamelijk op de nieuwste hardware en games. Spelen smartphonefabrikanten vals met hun benchmarks? U hoort het hier!

Ga naar de website
icon-download

Download via iTunes


Stephen%20Fry's%20Great%20Leap%20Years

Stephen Fry's Great Leap Years

Achter iedere uitvinding gaat een prachtig verhaal schuil. Stephen Fry's Great Leap Years is een collectie mini-documentaires in podcastvorm. Niet verteld door een wetenschapper, technoloog, software- of hardware-ingenieur. Maar door een buitenstaander met grote interesse voor technologie. Een aanrader met fijne stem!

Ga naar de website
icon-download

Download via iTunes


The%20Vergecast

The Vergecast

Alle laatste ontwikkelingen van draadloze opladers tot Marsrovers, het komt aan bod bij The Verge. Deze Amerikaanse website behandelt zo’n beetje alles. En ook zij hebben natuurlijk een eigen podcast! The Vergecast. Ze beschrijven zichzelf als ‘deeply nerdy’ met gesprekken die regelmatig ‘off-the-rails’ gaan.

Ga naar The Vergecast
icon-download

Download via iTunes